Hjerte av stein.JPG

I høst fant jeg dette hjertet  på en av mine turer i skogen. Først syntes jeg det var veldig hyggelig å finne et hjerte på turen, men når jeg så mer på det, ble jeg litt trist også.  

 

Det fikk meg til å tenke på hvor mange som faktisk gjør det der med seg selv. Som tillater at hjertet ligger i så mye gjørme og som ikke forstår hvordan de skal få det opp derfra. De ønsker bare at solen kan begynne å skinne på det og gjøre det varmt og bankende igjen.

 

I all fortvilelsen blir det liggende, for de vet ikke hvor de skal begynne å grave. Kanskje de trenger litt hjelp til å finne ut nettopp dette?

Grav opp hjertet fra gjørma før det blir til stein.

sprekkende underlag.jpg

Når underlaget slår sprekker

"Det lyste i den oransje varsellampa på dashbordet. "Pytt pytt" tenkte jeg og kjørte videre. Så begynte en ny lampe å lyse. Jeg kjørte hjem, plugget i laderen og tenkte at èn natts ladning nå, så er jeg "good to go" igjen. Dagen etter lyser lampene fortsatt, men jeg overbeviser meg selv om at de kanskje lyster bittelitt svakere i dag. Med tiden blir jeg vant til at de lyser og velger å overse dem. Flere lamper lyser, og en dag så skjer det som er nødt til å skje. Rød lampe lyser! Det stikker litt og tanken på at jeg må krype til korset og kjøre til verkstedet dukker opp, men avfeies. Det har jeg da ikke tid til! Og dessuten er det aldri noe feil med bilene i vår familie, de durer og går de, og de kjøres i alle fall ikke på verksted! 

Jeg bøyer meg ned for å ta opp noen sokker som ligger på gulvet. "PANG!", der smeller det til ii korsryggen. Bilen har fått motorstopp"

Dette er en historie fra mitt eget liv. Slik opplevde jeg det når mitt underlag slo sprekker. Slik opplevde jeg det da jeg hadde gått på akkord med meg selv over for lang tid. Når jeg over lag tid hadde unngått å sette grenser for meg selv og skulle være så flink pike hele tiden. Mange kjenner seg igjen i denne historien.

 

Jeg har gått veien, jeg vet hva som skal til for å tette sprekkene. Ta kontroll før de røde lampene lyser. Og husk: det er ikke de svake som ber om hjelp, det er de tøffe!